вівторок, 6 червня 2023 р.

Добірка ресурсів від МОН де вчителі-предметники можуть підвищити кваліфікацію


У вересні учні пілотних класів НУШ перейдуть у 7 клас, а ще через рік до них приєднаються цьогорічні п"ятикласники. Як працювати з цими дітьми  по-новому, де підвищити кваліфікацію та які рекомендації готує МОН для педагогів. 
"Однак підготовка вчителів 7 класів пілотних шкіл у більшості регіонів ще не здійснювалася, оскільки немає модельних програм для 7 класу та відповідного навчання фахівців закладів післядепломної освіти" - коментар МОН.
  • розробили 178 програм підвищення кваліфікацій та 298 освітніх програм тематичних спецкурсів
  • підготували 111 методичних ремондацій, 95 навчально-методичних посібників та 15 монографій
  • провели тренінги та вебінари, освітянські онлайн-марафони і презентації з авторами модельних програм і видавництвами навчального забезпечення для викладання в 6 класах за новим Державним стандартом базавої середньої освіти.
Заклади післядипломної педагогічної освіти зі свого боку розпланували освітні заходи до кінці року в спеціальному календарі.
Інститут модернізації змісту освіти сформував базу даних "Навчально-методична скарбничка", у якій зібрано понад 60 розробок, рекомендацій.
Для підтримки учасників освітнього процесу під час воєнного стану ІМЗО сформували таблицю колективних напрацювань "Освітні ініціативи
також є інйформаційна база даних із питань підвищення кваліфікацій педагогічних працівників та їхнього професійного розвитку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар